Tuning & More De leukste Tuning(news)community

Plannen voor F1-circuit in Flevoland springlevend

De stichting iChallenge en Corporation MyEarth hopen binnen vijf jaar nabij het uit te breiden vliegveld van Lelystad een Nationaal Sport- en Evenementenpark (NSE Lelystad) te realiseren. Centraal in die plannen staat een heus Formule 1- en endurancecircuit van acht kilometer. De naam iChallenge doet een belletje rinkelen. Jaren geleden waren er namelijk al plannen voor een circuit in de buurt van Emmeloord onder de noemer iChallenge Park.

Eerdere gesprekken met de gemeenten Noordoostpolder en Dronten ketsten in het verleden af op de financiering. Daarom is de stichting in 2014 in gesprek gegaan met Lelystad. De kosten bedragen circa 500 miljoen euro, waarvan 100 miljoen voor het circuit, en moeten worden gedekt door de exploitatie van het in de Metropool Regio Amsterdam aan te leggen 'duurzaam prestatiegroen', dat twee tot drie keer meer CO2 en fijnstof opvangt, meldt het AD.

"Binnen het nationaal beleid om 100.000 hectare bosbouw aan te leggen, stelt dit project weinig voor'', weet architect Ed Wassenberg, voorzitter van de Nederlandse Autosport Bond en een van de initiatiefnemers achter NSE Lelystad. "Dit sportieve project past prima in de landelijke trend dat alles met duurzaam massaal wordt omarmd door de politiek."

Your email is never shared.
Required fields are marked *




*